fbpx
Home » Over Ons » Veelgestelde vragen » Hoe groot is een luchtballon?

Hoe groot is een luchtballon ?

We drukken de grootte van een warme luchtballon niet uit in hoogtemeters of meters in doorsnede maar wel in kubieke meters. De grootte van een warme luchtballon kan erg variëren, afhankelijk van het type ballon en de doeleinden waarvoor het wordt gebruikt.

Kleine luchtballonnen kunnen een inhoud hebben van 1000 m³ terwijl de grotere luchtballonnen een inhoud van 10 000 m³ overschrijden. De grootte van een hete luchtballon bepaalt het draagvermogen.

Grotere ballonnen kunnen meer passagiers dragen dan kleinere. De meeste warme luchtballonnen worden voor recreatieve doeleinden gebruikt, zoals hobbyballonvaren. De recreatieve ballonnen hebben een grootte gaande van 1000 m³ tot 3400 m³. Dat is een gemiddelde grootte die geschikt is voor een comfortabele vaart met een 3 tot 4 passagiers aan boord.

Grotere warme luchtballonnen worden vooral gebruikt voor commerciële ballonvaarten met passagiers. Deze ballonnen zijn veel groter dan de gemiddelde recreatieve luchtballon, met een inhoud gaande van 4000 m³ tot 10 000 m³ en groter. Spildooren  Ballooning beschikt over een luchtballon van 9000 m³. Deze geeft plaats aan een 16 tal passagiers.

De commerciële warme luchtballonnen zal je in België en Nederland enkel in de zomer en lenteperiodes zien varen. Tijdens de winter is het nagenoeg onmogelijk om deze grote mastodonten terug op te laden op de landingsplaats . De landingsterreinen zijn zodanig verzadigd met water dat geen enkel voertuig de velden kan oprijden om het materiaal op het halen.

Kleinere hobbyballonen kan je op een mooie winterdag wel nog aan de horizon spotten. Dat komt omdat kleinere ballonnen veel eenvoudiger in te pakken zijn en op te halen op een drassige, natte landingsplaats.

30 Jaar Ervaring

Familiebedrijf met 30 jaar ervaring

Vlaanderen en omstreken

Dé referentie in heel Vlaanderen en omstreken

Gratis cadeau

Gepersonaliseerd aandenken bij iedere vlucht

Beste prijsgarantie

Boek al een ballonvlucht vanaf €149

Onze Ballonvluchten

Wij vliegen over verschillende provincies in heel Vlaanderen met verschillende soorten ballonvaarten. Hieronder kan je alle vluchten per categorie terugvinden!