fbpx

Ballonvaart Vlaams-Brabant

Vanaf: 149

Ontdek Vlaams-Brabant vanuit de lucht met een onvergetelijke ballonvaart bij Spildooren Ballooning!

Bij ons draait alles om het creëren van een unieke persoonlijke ervaring, waarbij we de tijd nemen om samen met jou alles tot in de puntjes voor te bereiden.

 

Onze piloot, Thomas Spildooren,  een expert in ballonvaarten, staat klaar om al je vragen te beantwoorden en je te begeleiden doorheen het hele avontuur.

-
+

Verken de serene schoonheid van Vlaams-Brabant of het nu gaat over ballonvluchten over het Pajottenland of het Hageland. Spildooren Ballooning is gespecialiseerd in ballonvaarten in de hele regio Vlaams-Brabant.

Wat maakt onze ballonvaarten zo speciaal?

Het hele avontuur gaat van start nog voor je plaatsneemt in de mand. De balloncrew stelt de luchtballon op alvorens vertrek. U kan het hele inflatieproces van A tot Z meemaken. Terwijl de voorbereidingen aan de gang zijn, krijgt u een persoonlijke briefing door de piloot. U krijgt alle nodige informatie en veiligheidsvoorschriften uitgebreid uitgelegd. Tijdens de briefing zal de piloot ook verklaren waarom ballonvaren de veiligste luchtsport ter wereld is. Zo kan zelfs de meest gestresseerde passagier met volle teugen genieten van de ballonvaart die ongeveer een uur duurt.

Afsluiten doen we met een uitgebreid aperitief op de landingsplaats. Voor de allerkleinste onder ons voorzien we ook non-alcoholische dranken. Met een traditionele toast sluiten we deze fenomenale ervaring op een gezellige manier af. Op aanvraag voorzien wij ook een traditionele champagnedoop.

Opstijglocaties

Spildooren Ballooning beschikt over enkele bijzondere opstijglocaties die we gebruiken in functie van de windrichting en snelheid. Zo kan ons ervaren team steeds een veilige en ontspannen ballonvlucht garanderen.

De windkracht en -richting op de dag van de ballonvaart bepalen de exacte locaties van opstijgen en landen. Vermits deze regio dicht bij de luchthaven van Zaventem gelegen is waar enkele vliegbeperkingen gelden voor luchtballonnen passen we de opstijglocaties aan in functie van de windrichting en veilige landingsrichting. Voor specifieke opstijg en landingswensen kan je steeds terecht bij onze piloot Thomas Spildooren die je graag antwoord op alle vragen.

Stap aan boord van onze luchtballon en laat je meevoeren over de vredige landschappen van Vlaams-Brabant. Afhankelijk van de windrichting kun je genieten de kenmerkende bezienswaardigheden van deze regio:

 1. De Sint-Martinusbasiliek in Halle: Aanschouw van bovenaf de statige Sint-Martinusbasiliek in Halle, een architecturaal juweel doordrenkt met geschiedenis.
 2. Het Hallerbos: Beleef een bosuitstap zoals nooit tevoren en vaar over het Hallerbos. Het is een betoverende plek voor natuurliefhebbers en fotografen.
 3. Het Kasteel van Gaasbeek: Geniet van een uniek uitzicht op het sprookjesachtige Kasteel van Gaasbeek, omgeven door groene weiden en weelderige tuinen.
 4. Historische stadsgezichten: Ontdek de historische stadsgezichten zoals bijvoorbeeld Leuven en Aarschot van bovenaf.
 5. Het Zoniënwoud: Laat je betoveren door de uitgestrektheid van het Zoniënwoud, een oase van rust en natuur.
 6. De leeuw van Waterloo

Wat is Inbegrepen bij Spildooren Ballooning?

 • Een ballonvaart van een uur: Geniet van een rustige ballonvaart van ongeveer een uur, waarbij je de tijd hebt om de omgeving in je op te nemen.
 • Professionele Begeleiding: Ons ervaren team zorgt voor een zorgeloze en ontspannen sfeer.
 • Verzekering: Volledige verzekering van alle passagiers
 • Aperitief na de Landing of champagnedoop: Sluit de ervaring af met een gezellig aperitief op de landingsplaats.
 • Tijdige update over de opstijglocatie en de weersomstandigheden

Persoonlijke ballonvaarten met familiebedrijf Spildooren Ballooning

Bij Spildooren Ballooning streven we naar meer dan alleen een schilderachtig uitzicht. Onze ballonvaarten bieden ook informatieve aspecten:

 • Ervaren Piloot: Onze ervaren piloot Thomas deelt tijdens de vlucht de meest interessante weetjes mee  over de regio en de ballonvaart.
 • Veiligheid en Weersomstandigheden: We voorzien je steeds van een tijdige update over de vlucht/ opstijglocaties waar we kunnnen opstijgen. We zorgen er steeds voor dat de vlucht kan doorgaan in veilige ontspannen en vooral kwalitatieve weersomstandigheden.

Praktische Informatie voor Jouw Ballonvaart

 • Kledingadvies: Draag comfortabele kleding, inclusief stevige schoenen en een lange broek. Een jas is aan te raden voor de frissere avonden.
 • Leeftijdsvereisten: Onze ballonvaarten zijn toegankelijk voor alle leeftijden. Kinderen onder de 12 jaar dienen vergezeld te worden door een volwassene. Onze jongste passagier was 2 terwijl de oudste passagier 100 jaar was. Ballonvaren is voor elke leeftijd.