fbpx

Ballonvaart West-Vlaanderen

Vanaf: 149

Bij Spildooren Ballooning staat het creëren van een unieke persoonlijke ervaring centraal, waarbij we de tijd nemen om samen met jou de hele beleving van A tot Z voor te bereiden.

Onze piloot, Thomas Spildooren,  een expert in ballonvaarten, staat klaar om al je vragen te beantwoorden en je te begeleiden doorheen het hele avontuur.

-
+

Wat Maakt Onze Ballonvaarten Uniek?

Betoverende Uitzichten: Laat je verwonderen door adembenemende panorama’s over West-Vlaanderen. Van historische steden tot uitgestrekte velden, ervaar de pracht van deze provincie vanuit de lucht.

Veiligheid en Professionaliteit: Bij Spildooren Ballooning staat veiligheid voorop. Onze ervaren piloten zorgen voor een vlotte en veilige vlucht, zodat je volop kunt genieten van het avontuur.

Flexibiliteit in Opstijglocaties: Onze bijzondere opstijglocaties zijn strategisch gekozen om de mooiste plekjes van West-Vlaanderen te onthullen. Van stedelijke charme tot landelijke rust, elk uitzicht is uniek.

Ontdek West-Vlaamse Schoonheden vanuit de Lucht

Tijdens je ballonvaart met Spildooren Ballooning krijg je een uniek zicht op enkele kenmerkende plekken van West-Vlaanderen:

 1. Belfort van Brugge: Zie dit UNESCO Werelderfgoed vanuit de lucht, met zijn indrukwekkende toren die hoog boven de middeleeuwse stad uitsteekt.
 2. Het Heuvelland: Ervaar de heuvelachtige regio in al zijn pracht, met glooiende landschappen en schilderachtige dorpjes.
 3. De Ieperse Vestingen: Ontdek de historische stad Ieper met zijn goed bewaarde vestingwerken, een waar juweel van erfgoed.
 4. De Belgische Kust: Bij helder weer kun je zelfs de Noordzee in de verte zien glinsteren, een indrukwekkend gezicht vanuit de lucht.

Wat Is Inbegrepen?

 • Tijdige Updates: Ontvang informatie over de opstijglocatie en weersomstandigheden.
 • Uitgebreide Briefing: Voor de vlucht ontvang je een gedetailleerde briefing om optimaal van de ervaring te genieten.
 • Adembenemende Ballonvaart: Zweef ongeveer een uur lang over het West-Vlaamse landschap.
 • Afsluitend Drankje: Na de vlucht wacht een gezellig aperitief met bubbels op de landingsplaats.
 • Gepersonaliseerd Aandenken: Neem een blijvende herinnering mee naar huis.
 • Professioneel Team: Ons ervaren team staat garant voor een soepele en plezierige ervaring.
 • Volledige Passagiersverzekering: Je bent volledig verzekerd tijdens de vlucht.

Hoe Verloopt een Ballonvaart?

Het avontuur begint al voor je in de mand stapt. De balloncrew bereidt de luchtballon voor, en je kunt het hele inflatieproces meemaken. Onze piloot geeft een persoonlijke briefing, inclusief alle nodige informatie en veiligheidsvoorschriften. De ballonvaart duurt ongeveer een uur, gevolgd door een uitgebreid aperitief op de landingsplaats.

Praktische Informatie

 • Leeftijdsvereisten: Er is geen minimum of maximumleeftijd om deel te nemen aan onze ballonvaarten. Kinderen onder de 12 jaar hebben een begeleider nodig.
 • Kledingadvies: Draag comfortabele kleding en stevige schoenen en een lange broek. Een jas voor na zonsondergang wordt aanbevolen.

Hoogtevrees? Geen Zorgen!

In een luchtballon heb je geen fysiek contact met de grond, wat zorgt voor een zorgeloze beleving.

Wens je graag te ballonvaren in een andere regio? Zo hebben we ook opstijglocaties in Oost-VlaanderenVlaams-BrabantGent  of Limburg. De pareltjes zijn vooral terug te vinden in Sint-Niklaas en het Waasland vlakbij Antwerpen.