fbpx

Ballonvaart Antwerpen

Vanaf: 149

Ontdek de provincie Antwerpen vanuit de lucht met een onvergetelijke ballonvaart bij Spildooren Ballooning! We zijn gespecialiseerd in ballonvluchten gaande vanuit de Kempen tot boven de Antwerpse binnenstad!

 

Het creëren van een unieke persoonlijke ervaring is bij ons het belangrijkste aspect van de ballonvaart. We nemen de tijd om samen met jou de hele beleving voor te bereiden.

Onze piloot, Thomas Spildooren,  een expert in ballonvaarten, staat klaar om al je vragen te beantwoorden en je te begeleiden doorheen het hele avontuur.

-
+

Wat Maakt Onze ballonvluchten zo speciaal?

Het hele avontuur gaat van start nog voor je plaatsneemt in de mand. De balloncrew stelt de luchtballon op alvorens vertrek. U kan het hele inflatieproces van A tot Z meemaken. Terwijl de voorbereidingen aan de gang zijn, krijgt u een persoonlijke briefing door de piloot. U krijgt alle nodige informatie en veiligheidsvoorschriften uitgebreid uitgelegd. Tijdens de briefing zal de piloot ook verklaren waarom ballonvaren de veiligste luchtsport ter wereld is. Zo kan zelfs de meest gestresseerde passagier met volle teugen genieten van de ballonvaart die ongeveer een uur duurt.

Afsluiten doen we met een uitgebreid aperitief op de landingsplaats. Voor de allerkleinste onder ons voorzien we ook non-alcoholische dranken. Met een traditionele toast sluiten we deze fenomenale ervaring op een gezellige manier af. Op aanvraag voorzien wij ook een traditionele champagnedoop.

Opstijglocaties

Spildooren Ballooning beschikt over enkele bijzondere opstijglocaties die we gebruiken in functie van de windrichting en snelheid. Zo kan ons ervaren team steeds een veilige en ontspannen ballonvlucht garanderen.

Ballonvaren boven Antwerpen stad?

Tijdens je ballonvaart met Spildooren Ballooning krijg je een uniek zicht op enkele iconische Antwerpse bezienswaardigheden:

 1. Kathedraal van Antwerpen: Bewonder dit meesterwerk van Gotische architectuur van bovenaf. De torenspitsen steken majestueus uit boven de stad.
 2. Het Steen: Het oudste bewaarde gebouw in Antwerpen, gelegen aan de oever van de Schelde, wordt vanuit de lucht een indrukwekkend stukje geschiedenis.
 3. MAS (Museum aan de Stroom): Een opvallend modern gebouw dat als een kunstwerk aan de haven staat. Vanuit de lucht zie je het unieke ontwerp nog beter.
 4. Bosuil stadion: Bewonder het sfeervolle bosuil stadion vanuit de lucht.
 5. Het Havenhuis: Het architecturale pareltje van Zaha Hadid is een echte aanrader om te bekijken van bovenaf.
 6. De Schelde en Haven van Antwerpen: Bewonder de bedrijvigheid van een van de grootste havens ter wereld en de kronkelende loop van de Schelde vanuit de lucht.

Deze bezienswaardigheden is slechts een fractie van de vele troeven die een vlucht boven provincie Antwerpen te bieden heeft.

Wat Is Inbegrepen?

 • Tijdige Updates: Ontvang informatie over de opstijg locatie en weersomstandigheden.
 • Uitgebreide Briefing: Voor de vlucht ontvang je een gedetailleerde briefing om optimaal van de ervaring te genieten.
 • Adembenemende Ballonvaart: Zweef ongeveer een uur lang over het Antwerpse landschap.
 • Afsluitend Drankje: Na de vlucht wacht een gezellig aperitief met bubbels op de landingsplaats.
 • Gepersonaliseerd Aandenken: Neem een blijvende herinnering mee naar huis.
 • Professioneel Team: Ons ervaren team staat garant voor een soepele en plezierige ervaring.
 • Volledige Passagiersverzekering: Je bent volledig verzekerd tijdens de vlucht.

Praktische Informatie

 • Leeftijdsvereisten: Er is geen minimum of maximumleeftijd om deel te nemen aan onze ballonvaarten. Kinderen onder de 12 jaar hebben een begeleider nodig.
 • Kledingadvies: Draag comfortabele kleding en stevige schoenen en een lange broek. Een jas voor de afkoeling na na zonsondergang wordt aanbevolen.

 

Hoogtevrees? Geen Zorgen!

In een luchtballon heb je geen fysiek contact met de grond, wat zorgt voor een zorgeloze beleving.

Wens je graag te ballonvaren in een andere regio? Zo hebben we ook opstijglocaties in Oost-Vlaanderen, Vlaams-Brabant, Gent , West-Vlaanderen of Limburg. De pareltjes zijn vooral terug te vinden in Sint-Niklaas en het Waasland vlakbij Antwerpen.