Home » Over Ons » Veelgestelde vragen » Hoe verloopt een ballonvaart?
Hoe verloopt een ballonvaart?

Het ballonvaartavontuur start met het opstellen en klaarmaken van de luchtballon op de opstijglocatie. Van zodra de ballon voldoende geventileerd is, start de piloot met het verwarmen van de koude lucht door middel van de branders.

Het rustgevende en ontspannen aspect start meteen na het opstijgen. Vrijwel onmiddellijk na de take off verdwijnt iedere vorm van nervositeit bij de meest zenuwachtige passagier. Aangezien een ballon geen contact heeft met de grond is hoogtevrees ook iets wat niet voorkomt tijdens een ballonvaart. De ballonvlucht zelf verloopt zeer rustig zonder enig gevoel van turbulentie of wind.

Een luchtballon wordt meegedreven met de wind zodat men zich in de mand in een windstille omgeving waant.

De landing is het spectaculairste gedeelte van de ballonvaart. De ballon kan rechtopstaand landen of na enkele keren botsen. De sleeplanding waarbij de mand kantelt wordt door de meeste passagiers als de leukste beschouwd.

Na de landing wordt de ballon samen met de hele crew in de ballonzak opgeborgen om zo terug op de trailer te plaatsen. Afsluiten doen we met een glaasje champagne of andere drank tijdens een uitgebreide aperitief op de landingsplaats.

30 Jaar Ervaring

Familiebedrijf met 30 jaar ervaring

Vlaanderen en omstreken

Dé referentie in heel Vlaanderen en omstreken

Gratis cadeau

Gepersonaliseerd aandenken bij iedere vlucht

Beste prijsgarantie

Boek al een ballonvlucht vanaf €139

Onze Ballonvluchten

Wij vliegen over verschillende provincies in heel Vlaanderen met verschillende soorten ballonvaarten. Hieronder kan je alle vluchten per categorie terugvinden!