fbpx
Home » Over Ons » Veelgestelde vragen » Hoe groot is een luchtballonmand?

Hoe groot is de mand van een luchtballon?

De grootte van een luchtballonmand kan erg variëren, afhankelijk van het type ballon en het aantal passagiers dat mee aan boord gaat. Kleine ballonmanden kunnen zo klein zijn als enkele vierkante meters, terwijl de grootste ballonmanden meer dan 8 vierkante meter  kunnen bedragen.

De meeste ballonmanden die voor recreatieve doeleinden worden gebruikt, zoals bij hobbyballonvaarten hebben een grootte van 1,60 meter lang op een breedte van 1,20 meter. Dat is een gemiddelde grootte die geschikt is voor een comfortabele vaart met een 4-tal passagiers aan boord. Per ballonmandfabrikant zijn er ook minimale afmetingsverschillen. De recreatieve ballonmanden hebben een gewicht van om en bij de 100 kilogram zonder belading.

Er zijn echter ook veel grotere ballonmanden die voor commerciële luchtballonvaarten worden ingezet. Deze ballonmanden kunnen vele malen groter zijn dan de gemiddelde recreatieve ballonmand. Spildooren Ballooning beschikt over een ballonmand met een afmetingen van 3,5 meter lang en 1,7 meter breed. Deze mand is geschikt voor een comfortabele vaart met 16 passagiers.

Deze ballonmand weegt ongeveer 350 kilogram zonder belading. De grootst mogelijke ballonmanden hebben een afmeting 5,20 meter lang en 1,70 meter breed.

Al met al is de grootte van een luchtballonmand afhankelijk van het doel waarvoor het wordt gebruikt, en kan deze variëren van enkele vierkante meters tot meer dan 8 vierkante meter.

30 Jaar Ervaring

Familiebedrijf met 30 jaar ervaring

Vlaanderen en omstreken

Dé referentie in heel Vlaanderen en omstreken

Gratis cadeau

Gepersonaliseerd aandenken bij iedere vlucht

Beste prijsgarantie

Boek al een ballonvlucht vanaf €139

Onze Ballonvluchten

Wij vliegen over verschillende provincies in heel Vlaanderen met verschillende soorten ballonvaarten. Hieronder kan je alle vluchten per categorie terugvinden!