fbpx

Ballonvaren vanop de Vredefeesten in Sint-Niklaas Vrijdag 6 september t.e.m. zondag 8 september.

Jaarlijks wordt er tijdens het eerste weekend van september een groots stadsfeest en happening georganiseerd in het centrum van Sint-Niklaas. Naar aanleiding van de herdenking van de bevrijding van de stad tijdens de Tweede Wereldoorlog wordt er jaarlijks een feest van de vrede gevierd. Het is als het ware het paradepaardje van de stad dat in het teken staat van  heteluchtballons.

Dat weekend wordt er een unieke ballonmeeting georganiseerd waaraan zowel rasechte Sint-Niklase ballonvaarders als buitenlandse piloten deelnemen. Het is een zeer uniek evenement aangezien er met 50 ballons tegelijk wordt vertrokken vanop de Grote Markt in Sint-Niklaas. Dit is een heuglijke gebeurtenis voor iedere Sint-Niklazenaar als voor alle andere inwoners van het Waasland en daarbuiten. Er komen dan ook duizenden bezoekers mee genieten van het mooie ballonspektakel. Er stijgen zowel gewone luchtballon als speciale vormballons op vanop de Grote Markt. Het is een prachtig schouwspel van tientallen luchtballonnen die aan de Sint-Niklase horizon vliegen. Zo een belevenis is een droom voor velen onder ons.

Het is namelijk een ervaring die zelden elders kan worden meegemaakt. Er wordt normaliter nooit met zoveel ballons tegelijkertijd opgestegen vanuit een stadscentrum maar voor de Vredefeesten in Sint-Niklaas wordt daarop een uitzondering gemaakt.

Indien u deze unieke ervaring ook wenst te beleven, kan dat voor EUR 150. U krijgt een onvergetelijke ervaring van ballonvaren tijdens de Vredefeesten en een drink om de vlucht te vieren samen met andere passagiers en piloten in de plaats. Aarzel niet om ons te contacteren voor meer informatie!