fbpx

Ballonvaart met diner

Plan je een ballonvaart met vrienden, familie, bedrijfsrelaties of werknemers en wens je deze activiteit te koppelen aan een gezellig samenzijn tijdens een diner? Dan is een ballonvaart met eten de ideale mix van de twee.

Plan je een ballonvaart met vrienden, familie, bedrijfsrelaties of werknemers en wens je deze activiteit te koppelen aan een gezellig samenzijn tijdens een diner? Dan is een ballonvaart met eten de ideale mix van de twee. Het op eigen initiatief organiseren van een ballonvaart die wordt afgesloten met etentje in uw favoriet restaurant blijkt in realiteit niet zo evident.

Ballonvaren is één van de weinige luchtsporten die net voor zonsondergang beoefend wordt.

Het  landingsuur leunt dan ook vaak dicht aan bij zonsondergang. Een afsluitende diner op restaurant koppelen aan een prachtige ballonvaart is in winter en herfstperiodes een geslaagde combinatie. Het wordt pas een stuk moeilijker zodra het zomeruur in voege treed.

Het late landingsuur maakt het nagenoeg onmogelijk om het sluitingsuur van een restaurant te respecteren. In die periodes van het jaar is fastfood vaak nog de enige toevlucht.

In de zomerperiodes kan je bij Spildooren Ballooning dan ook kiezen voor een ballonvaart met afsluitend diner op de landingsplaats. De smaakvolle culinaire ervaring verzorgd door ons gediplomeerd chef-kok in combinatie met een adembenemende ballonvaart maakt de foodie in ieder van ons wakker.

Hoe verloopt een culinaire ballonvaart?

Na de aankomst op de opstijglocatie volgt er een uitgebreide briefing met de essentiële veiligheidsvoorschriften van de vlucht. Ballonvaren is één van de veiligste luchtsporten ter wereld. De piloot zal dat tijdens de briefing ook uitgebreid uitleggen samen met de verschillende do’s en dont’s als ook de landingspositie en specifieke vluchtdetails. Tijdens de briefing kan je met je meest prangende vragen terecht bij de piloot.

Individuele begeleiding van iedere passagier staat bij Spildooren Ballooning dan ook centraal.

Na de take-off is het tijd om een uur lang te genieten van de stilte en rust boven het Vlaamse landschap.

Bij de landing wordt u opgewacht door ons professioneel cateringteam die het culinaire gedeelte in goede banen leidt. Na het opbergen van de luchtballon schuif je aan tafel en start het  genieten van een unieke culinaire ervaring middenin de natuur.

De adembenemende uitzichten, de persoonlijke begeleiding van iedere passagier en het gezellig tafelen in een luchtige ongedwongen sfeer zijn slechts enkele van de vele troeven die deze vlucht te bieden heeft.

Hoogtevrees?

Zijn er sommige personen die last hebben van hoogtevrees? Laat dat alvast geen probleem zijn! Tijdens een luchtballonvaart maak je geen fysiek contact met de grond waardoor de nervositeit automatisch verdwijnt.

Welke kleding bij ballonvaart?

De kleding die men in vlucht nodig heeft is nagenoeg dezelfde dan op de grond.

Enkele must have’s:

  • Lange broek
  • Stevige schoenen
  • Dikke jas

Een dikke jas is niet nodig in vlucht. Tijdens de afsluitende diner is deze jas wel een vereiste.

In een luchtballon is het niet veel kouder dan op de grond. Er wordt op grotere hoogte gevlogen waardoor er een afkoeling van enkele graden optreed. De warmteafstraling van de branders compenseert de afkoeling.